Navigácia

  • Návšteva Mestského cintorína

    2. 11. 2011

    Dňa 2.11.2011, t.j. v stredu po prázdninách, cez hodinu NBV (katolícke) navštívime Mestský cintorín v Banskej Bystrici. Prosíme žiakov 2.stupňa, ktorí sú zapísaní na NBV (katolícke) prineste si čipové karty alebo peniaze na MHD /autobus/.

     

  • Halloween v 6.A

    2. 11. 2011

     

    Aj my v 6.A oslávime Halloween dňa 2.11.2011

     

    Sviatok Halloween- 31. október  - história

    Halloween - ako sviatok - je veľmi starý. Jeho história siaha až ku Keltom. Vtedy sa rok delil na dve obdobia - obdobie hojnosti a obdobie zimy a hladu. Začiatkom novembra sa Keltom zásoby zúžili a nastávala zlá doba. Preto ľudia prvý novembrový deň uctievali Boha Mŕtvych - Anwinna. Ľudia verili, že tejto noci sa zjavujú duše mŕtvych, a tak im svietili na cestu svietnikmi vyrobenými z dyní.Duchovia sa vracali domov, aby za pomoci svojich príbuzných prekročili hranicu Zemi Mŕtvých. Živí sa prezliekali do starých šiat a malovali si tváre, aby do nich nevstúpili zlí duchovia. Tejto noci sa hovorilo Samhain.
        V roku 43 po Kristovi okupovali keltské územia rímske vojská. časom sa tieto národy a zvyky začali prelínať, a tak sa Samhain začal sláviť i v období žatvy. K svietnikom a ohňom tak prubudlo ovocie a obilie.
        Behom 500 rokov sa k moci dostala katolícka Cirkev. Pápež Bonifác IV. chcel zamedziť sláveniu pohanských sviatkov, a tak sa zriadil nový sviatok - Sviatok všetkých svätých (u nás 1. novembra). Avšak mnohí ľudia slávili oba sviatky spolu. V 16. storočí bol teda na svete nový sviatok - "All Hallow'Day (Eve)", čiže Deň všetkých blahoslavených. Podvečer tohto sviatku (31.10.) sa volal All Hallows´Evening, v dedinskom slangu jednoducho Halloween.
        V 20. rokoch minulého storočia boli oficiálne povolené mestké oslavy. V dnešnej dobe si ľudia v Amerike ozdobujú dom, vyrábajú dyňové svietniky a pečú koláče. Deti sa prezlečú za strašidlá a chodia od domu k domu.
  • HALLOWEEN

    27. 10. 2011

    Tešíme sa na stretnutie s príšerkami, s uprími, a rôznymi inými postavičkami.
     

                                                            

      

  • Jesenné prázdniny

    termín jesenných prázdnin             28. október 2011 - 31. október 2011

    začiatok vyučovania    2. november 2011 - streda                                                

  • Okresné kolo v bedmintone žiakov a žiačiek ZŠ

    Okresné kolo v bedmintone žiakov a žiačiek ZŠ

    Dňa 19.a 20. októbra sa konalo okrensé kolo žiakov a žiačok ZŠ. Súťaže sa zúčastnili aj žiaci a žiačky našej školy. Chlapci sa umiestnili  na 5 mieste. Dievčatá boli úspešnejšie a získali 2. mieste a sním spojené aj medaile. Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu. Fotky v galérii smiley

  • Šarkaniáda

    Opäť je tu jeseň a aj naša šarkaniáda. Všetci žiaci prvého stupňa si donesli šarkany, ktoré vyskúšali či nezabudli lietať a zároveň  si užili posledné slnečné lúče. Foto v galérii.

    Bolo naozaj super   :D 

  • Ľudové remeslá

    V rámci nového miniprojektu - Ľudové remeslá - sa žiaci našej školy budú pravidelne raz za mesiac stretávať s ukážkou ľudových remesiel. Na hodine výtvarnej výchovy nielen spoznajú tradície starých otcov, ale si aj vyskúšajú svoju šikovnosť. Na prvej hodine si vytvorili nádherné drôtené kvietky.

    Už teraz sa tešíme na ďalšiu hodinu.      :)

  • Žiacka chodecká liga

    Žiacka chodecká liga
    11. 10. 2011

    Dnes bol odštartovaný ďalší ročník Žiackej chodeckej ligi. Prvé kolo sa konalo na našej škole. Tešili sme sa vysokej účasti žiakov základných škôl. Výslednky budú dostupné aj na www stránke školy. Fotodokumentácia I. kola už v galérii. smiley

  • Pakobylky

    Žiaci krúžkov: Poznaj a chráň a aj Mladý zálesák si boli pozrieť pakobylky v prírodovednom múzeu v kaštieli v Radvani. Veľmi sa im páčili.

  • Horehronské hry

    Horehronské hry

    Dňa 6.10.2011 sa na štadióne Štiavničky uskutočnil 51. ročník Horehronských hier. Je to atletická súťaž s dlhoročnou tradíciou. Našu školu reprezentovalo 16 žiakov. Najlepšie sa umestnili Simona Diškanová 1. miesto v skoku do výšky s výkonom 140 cm a 3. mieste v skoku do diaľky s výkonom 413 cm, Marek Brieda 2. miesto v skoku do diaľky s výkonom 155cm, Patrik Nemčok 2. miesto v športovej chôdzy. Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu všetkkým pretekárom a tešíme sa na další ročník súťaže, kde si žiaci osobné rekordy môžu znovu vylepšiť. Fotodokumentáciu z pretekov nájdete vo fotoalbume.

  • Stretnutie so sokoliarmi

    Stretnutie so sokoliarmi

     

    Dňa  3.10.2011 naši žiaci slávili Deň zvierat netradičným spôsobom. Na školskom dvorek nám zavítali sokoliari a ukázali nám rôznych dravcov, nacvičené čísla a nakoniec si dravcov mohli žiaci aj pohladkať. Tí čo mali záujem mohli sa neskôr prihlásiť do krúžku sokoliarov.

     

  • Noc výskumníkov

    Noc výskumníkov

    V piatok, 23. septembra 2011, sa uskutoční v poradí už siedmy ročník Noci výskumníkov v rámci Európy. Koná sa v nákupnom censtre nášho mesta. Už sa všetci tešíme na krásny deň plný vedy a techniky. smiley

  • KINDERIÁDA

    13. 4. 2011

    Naša škola sa zúčastnila regionálneho kola v atletike, ktoré sa konalo na OŠG v Banskej Bystrici. Družsto tvorilo 8 detí: vždy jeden chlapec a jedno dievča z 2., 3. 4. a 5. ročníka.

    Z tridsiatich prihlásených škôl si veľmi dobre počínali hlavne najmladší pretekári. 

     Dominika Kollárová, šte len prváčka (rok nar. 2004) súťažila s druhákmi. V Skoku z miesta skončila na krásnom 4. mieste (155 cm) a v behu na 60 m sa umiestnila na 8. mieste.

    Lucka Rusková (3. ročník) v hode ťažkou loptou obsadila 7. miesto (470 cm) a v behu na 60 m skončila na 17. mieste.

    Maťko Antalicz v hode plnou loptou získal 9. miesto (585 cm) a v behu na 60m skončil na 13. mieste.

    Jakubko Maďar ešte len prvák (rok nar. 2003) bol v behu na 60 m dvanásty.

    O niečo slabšie výkony podávali žiaci vyšších ročníkov - štvrtáci a piataci.

    Adam Dutka (4. ročník) v hode kriketkou obsadil 30. miesto.

    Maťka Gondová  (4. ročník) v behu na 60m skončila na 24. mieste.

    Rasťou Roupec (5. ročník) s koku do diaľky získal 23. miesto.

    Silvia Antaliczová (5. ročník) v behu na 60 m skončila na 25. mieste

  • Mesiac víťazstiev

     V mesiaci marec sa medzi žiakmi skloňovalo okrem mesiaca kníh a monitoru aj slovko víťazstvo a to dosť často.

    Štafetu odovzdávania si víťazného potlesku odštartovali dievčatá 6. a 7. ročníka, ktoré suverénne obsadili prvé miesto v okresnom kole vo vybíjanej. V krajskom kole  nakoniec skončili z 23 družstiev na krásnom treťom mieste.

     Naši žiaci sa už mnohokrát  prejavili aj ako výborní hudobníci, preto ich kroky smerovali na celoslovenskú súťaž Galéria talentov.  Hrou na husličkách si Tomáško Danko získal porotu a tá mu svoje uznanie vyjadrila udelením 2. miesta. Viktória Maďarová rozozvučala svoj hlások a piesňou Vráť mi tie hviezdy, si vyslúžila 3. miesto. Zo starších žiakov svoj talent ukázala Simona Diškanová, ktorá si hrou na klavíri vybojovala 2. miesto a zahanbiť sa nenechala ani Michaela Čiefová, svojím hlasom upútala porotu a umiestnila sa na krásnom druhom mieste.

    Všetkým našim vyrastajúcim hviezdičkám gratulujeme a želáme im chuť, aby nepoľavili v rozvoji ich talentu, veľa  príležitostí, kde budú môcť ukázať to, čo dokážu a konkurenciu, ktorá bude ich výkony posúvať na vyššiu úroveň.

    Hráčky vvybíjanej 6. a7.ročník      Tomáško Danko s vedúcou poroty:                     

    Dievčatá v súťaži talentov

  • Blíži sa MONITOR 9

    Blíži sa MONITOR 9
    9. 3. 2011

    Oznamujeme, že dňa 9. marca 2011 (streda) sa uskutoční celoštítne testovanie žiakov deviatych ročníkov základných škôl.

    Organizácia dňa:

    Príchod do školy: 7:45 hod.

    Otvorenie: 8:10 hod.

    Administrácia testu z matematiky: 8:25 hod.(tvrvanie 60 min.)

    Administrácia testu zo slovenského jazyka a literatúry: 10:00 hod. (trvanie 60 min.)

    Predpokladný koniec  testovania: 11:30-12:00 hod.

     

    Povolené pomôcky:

    perá (MODRÉ)

    kalkulačky

    rysovacie potreby (ceruzka, pravítko, kružidlo, uhlomer)

     

    Zakázané pomôcky:

    mobilný telefón

    výpisky ("ťaháky")

    študijné materiály (zošity, spoznámkované učivá na papieroch,....atď)

    učebnice (SJL, MAT, tabuľky)!!!!

     

     

  • Náš úspešný športovec

    Náš úspešný športovec
    24. 2. 2011

    Dňa 24. februára 2011, v  zrekonštruovanej radnici,  vyhlásil primátor mesta Peter Gogola najúspešnejších športovcov mesta Banská Bystrica za rok 2010.

    Medzi ocenenými bol aj žiak našej školy Viktor Haring (5.A). Ocenenie získal za reprezentáciu Banskej Bystrice na domácich aj svetových podujatiach v šachu (napr. MS - Grécko).

    Medzi osobnosťami boli aj také zvučné mená ako Anastasija Kuzmina (olympijská víťazka v biatlone), Matej Tóth (víťaz svetového pohára v Mexiku), Katarína Strmeňová (MS mládeže v Singapure 2010) a mnohí ďalší.

  • TALENTMÁNIA

    22. 12. 2010

    V posledný deň pred vianočnými prázdninami sa celá škola zabávala a žila

    T A L E N T M Á N I O U.

    S nápadom prišli naši deviataci, ktorí celú súťaž pripravili a zorganizovali. Moderovali, hodnotili, chválili i kritizovali odvážlivcov, ktorí sa nebáli ukázať svoj talent, či rozveseliť publikum. Všetci účinkujúci získali DIPLOM za odvahu, snaživosť a najšikovnejší samozrejme i pekné ceny.

  • Vianočná akadémia

    16. 12. 2010

    Pozývame všetkých učiteľov,  žiakov, rodičov, starých rodičov ...... na vianočnú akadémiu, ktorá sa uskutoční 16.12.2010 o 17:00 hod. v priestoroch ZŠ Okružná.

    Účinkujú žiaci I. a II. stupňa našej ZŠ.

    Čaká na Vás príjemné popoludnie plné hudby, piesní, tanca, dramatizácie, kolied, vinšov a vianočných želaní. 

    Tešíme sa na vašu návštevu.

  • VIANOČNÉ ARANŽOVANIE

    14. 12. 2010

  • Mikulášske divadielko

    14. 12. 2010

      Ani tento rok na našich žiakov Mikuláš nezabudol . Navštívil nás   tento rok až dvakrát.  V deň  Mikuláša   i o týždeň neskôr. Priniesol deťom milé mikulášske divadielko.  Všetkým  sa veľmi páčilo. No najviac ich potešil  skutočný prekrásny Mikuláš, ktorý prišiel  po skončení divadla spolu s čertom a anjelom.

                        Skontroloval správanie, vypočul si vianočné piesne i básničky od detí z jednotlivých tried a  za šikovnosť  ich samozrejme odmenil sladkými balíčkami. :)

Novinky

Kontakt

  • Základná škola , Okružná 2 , Banská Bystrica
    Okružná 2 , 974 04 Banská Bystrica
  • 4135627

Fotogaléria